پیشنهاد وزیر کشور پیشین ایران برای برگزاری همه‌پرسی هسته‌ای
نوشته شده توسط : hgu33

"مناسب است که ابتدا کارشناسان مختلف، بدون گزینش‌های جناحی و سیاسی با مردم در خصوص نقاط مثبت و منفی ادامه چالش هسته‌ای با غرب و امتیازها و محدودیت‌هایی که ادامه آن در پیش خواهد داشت صحبت کنند و مردم در باره چگونگی تصمیم در مورد مناقشه موجود میان ایران و غرب نظر نهایی را اعلام نمایند"

عبدالله نوری

عبدالله نوری، وزیر کشور ایران در دولت اصلاحات در مورد عواقب پافشاری حکومت بر ادامه برنامه هسته‌ای هشدار داده و پیشنهاد کرده است که در این مورد رفراندوم برگزار شود.

به گزارش منابع خبری نزدیک به مخالفان دولت ایران، آقای نوری در دیدار با گروهی از فعالان دانشجویی که اخیرا در منزل او برگزار شده است، گفت: "آسیب ها، زیان ها و فشارهایی که به بهانه پرونده هسته ای به ایران وارد می شود از حد گذشته است و حکومت باید برای خروج از این بن بست به یک تصمیم منطقی و مدبرانه که حافظ منافع کلی کشور باشد، برسد".

او گفت که حکومت اسلامی ایران در گذشته هم در مواردی همچون گروگانگیری دیپلمات ها و کارکنان سفارت آمریکا، قطعنامه آتش بس جنگ ایران و عراق و رابطه با عربستان پس از کشته شدن گروهی از زائران ایرانی به دست مأموران دولت سعودی، "تغییر مسیر" داده است تا از آسیب های بیشتر جلوگیری کند.

آقای نوری با اشاره به هزینه های ادامه برنامه اتمی توسط حکومت ایران گفت: "تصمیم به موقع گرفتن همیشه از اهمیت فوق العاده برخوردار است و اگر زمان آن گذشت و پس از مدتی به ناچار همان تصمیم قبلی اتخاذ شد، فرصت های مهمی از دست رفته است و شاید نتوان نتیجه قبلی را هم گرفت.

قدرت های غربی نسبت به اهداف برنامه اتمی ایران مشکوک هستند و شورای امنیت سازمان ملل متحد هم با صدور چند قطعنامه از ایران خواسته است که تمام فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.

ایران به این خواسته تن نداده است و می گوید که در این برنامه اهدافی صلح آمیز را دنبال می کند و غنی سازی اورانیوم را حق مسلم خود می داند.

شورای امنیت، اتحادیه اروپا، دولت آمریکا و چند دولت دیگر تحریم های وسیعی را علیه حکومت ایران اعمال کرده اند تا ایران را وادار به پذیرش قطعنامه های شورای امنیت کنند.

عبدالله نوری ضمن تأکید بر اینکه دستیابی به توانمندی هسته ای یکی از حقوق ملت ایران است، تأکید می کند که اگر پافشاری بر آن قرار است سایر حقوق ملت را تضییع کند "باید در مورد اصل و پیامدهای این برنامه درست اندیشید".

او گفته است: "همچنان که امیر مومنان به مالک اشتر توصیه کرده اند، تصمیم گیری باید بر مبنای رضایت عمومی باشد. در قانون اساسی نیز برگزاری رفراندوم به عنوان راه کاری برای موضوعات مهم و سرنوشت ساز پیش بینی شده است. مناسب است که ابتدا کارشناسان مختلف، بدون گزینش های جناحی و سیاسی با مردم در خصوص نقاط مثبت و منفی ادامه چالش هسته ای با غرب و امتیازها و محدودیت هایی که ادامه آن در پیش خواهد داشت صحبت کنند و مردم در باره چگونگی تصمیم در مورد مناقشه موجود میان ایران و غرب نظر نهایی را اعلام نمایند".

اطاق فکر اصلاح طلبان

"ما باید همواره فاصله خود را با گروه‌های برانداز و کسانی که برای تغییر در ایران چشم به نیروی خارجی و دولت‌های بیگانه دارند، حفظ کنیم"

عبدالله نوری

آقای نوری در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد که اصلاح طلبان باید بدون توجه به واکنش های "افراطیون جریان حاکم" و "طرفداران براندازی"، نظر و برنامه های عملی خود را در مورد مسائل گوناگون کشور اعلام کنند، "چه بسا که حکومت هم از این نظرات بهره برداری کند و در مقام عمل به آن توجه نشان دهد".

او بار دیگر بر ضرورت تشکیل "اطاق فکر اصلاح طلبان" تأکید کرد و گفت که یکی از موانع جدی تشکیل چنین اطاق فکری، نگرانی در مورد احتمال برخورد دستگاه های امنیتی با اعضای آن است".

اما به گفته آقای نوری، این نگرانی نباید توجیه کننده "بی عملی" اصلاح طلبان باشد و آنها نباید از این طریق، "تقصیر را به گردن حکومت بیندازند".

او تشکیل "اطاق فکر" را نخستین گام در تبیین مواضع اصلاح طلبان و تدوین استراتژی آنان دانست و گفت: "حتی با فرض برخوردهای امنیتی هم نمی توان از انجام این کار خودداری کرد".

آقای نوری گفت که رفع حصر رهبران جنبش سبز و زندانیان سیاسی و دلجویی از خانواده های آنها اهمیت زیادی دارد، اما اصلاح طلبان نباید تنها بر این موضوعات تأکید کنند و نیازهای عمومی جامعه را ندیده بگیرند.

او به عنوان نمونه گفت که آزادی مطبوعات و رسانه ها با همه اهمیتی که دارد، دغدغه عموم شهروندان که زیر فشار گرانی و مشکلات معیشتی قرار دارند نیست و هشدار داد که بی توجهی به دغدغه های عمومی، می تواند باعث فاصله افتادن بین اصلاح طلبان و مردم شود.

آقای نوری همچنین جدا کردن اصلاح طلبان از هواداران جنبش سبز را یک "اشتباه سیاسی" توصیف کرد و گفت که اگر "اطاق فکر" اصلاح طلبان تشکیل شود، باید شخصیت ها و صاحب نظران هر دو طیف در آن حضور داشته باشند.

او از میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران جنبش اعتراضی پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ ایران، تجلیل کرد و گفت که آنها افرادی معتدل بودند که مواضع معقولی داشتند و خواهان اجرای همه اصول قانون اساسی ایران بودند.





:: برچسب‌ها: بارسلونا ,
:: بازدید از این مطلب : 179
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: