مرور روزنامه های صبح تهران - یکشنبه ۱۵ مرداد
نوشته شده توسط : hgu33
اقتصاد مقاومتی در صفحه اول جهان صنعت

اقتصاد مقاومتی در صفحه اول جهان صنعت

روزنامه های امروز تهران از چاپ حکم عزل سعید مرتضوی از ریاست سازمان تامین اجتماعی خبر داده و در صفحات اول از تصمیم های تازه دولت برای اقتصاد مقاومتی نوشته اند. ناپدید شدگان ایرانی در سوریه و لیبی موضوع مقالاتی در روزنامه های امروز است که از وزارت خارجه خواسته اند برای این کار فکری بیندیشد.

نقد تازه ترین گفته های محمود احمدی نژاد و از جمله تفاخر وی به افزونی نامه های مردمی که خود آن ها را می خواند با نقد طنزنویسان روبرو شده اند که نوشته اند افزایش نامه های درخواست نشانه نارضایتی مردم از شرایط است و این که هر ایرانی یک بار به رییس دولت متوسل شده باشد افتخاری ندارد.

ایرانیان گرفتار در سوریه و لیبی

علي صارميان در مقاله ای در با اشاره به ایرانیانی که در لیبی ناپدید شده اند با اشاره به سرنوشت امام موسی صدر نوشته مثال این که قذافي و بعدی هایش مثل همند و حرف راست شنيدن از سرنوشت گرفتاران سخت. چهار پزشك و سه نفر ديگر از بچه‌هاي هلال احمر را به ليبي دعوت كرده‌اند. از معاونان جمعيت كشور هستند كه تا چند روز پيش در كار امداد و نجات و زحمت براي محرومان در همين ماه مبارك بوده‌اند. آدم‌هايي كه نه سياسي‌اند و نه ربطي به روابط بين دولت‌ها دارند. مي‌روند در دل حرمان‌ها و جنگ و زلزله و سيل براي درمان مجروحان و برپايي درمانگاهي براي آوارگان.

نویسنده تاکید کرده اين پزشك ها سرمايه‌هاي شريف نوعدوستي و ايثار اين مملكت‌اند. آنها به دعوت رسمي و اصرار ليبي رفته‌اند و چند ساعت از ورودشان نگذشته، گروهي مسلح آنها را به بيابان بي‌نام و نشان بنغازي مي‌برد.دولت ليبي مي‌گويد ما نمي‌توانيم مساله را دستوري حل كنيم چراكه اين گردان‌هاي مسلح در اختيار ما نيستند. سواي اينكه بوي تند سياسي از كل اين ماجراي آدم‌ربايي به مشام مي‌رسد و اين توجيهات مسوولانه نيست، آنچه مهم است سلامت و بازگشت اين گروه صلح‌دوست خدمتگزار به كشور است.

جعفر قنادباشی هم در مقاله ای در با اشاره به گروگان گیری یا دستگیری یا ربودن عده ای از ایرانیان در سوریه و لیبی نوشته این هر دو کشور فضای ناآرامی دارند. این گروگانگیری‌ها در شرایط خاص و بحرانی اتفاق افتاده‌اند. چنانچه این حوادث در کشورهایی که فضای آرامی داشتند اتفاق می‌افتاد، صورت دیگری می‌داشت. اما به دلیل اینکه در خود لیبی هم ما شاهد چنین اقداماتی هستیم و مقامات لیبیایی هم مورد حمله نیروهای مسلح قرار گرفته‌اند، وضعیت برای ما به صورت ویژه است. در ماه‌های گذشته هم دیدیم که به دلیل مسائل انتخاباتی، مناطقی مورد حمله قرار گرفتند.

مقاله آرمان در نهایت معتقد است دستگیری 48 نفر در جو ناآرام سوریه باید بیشتر از جانب مسئولان مورد توجه قرار گیرد. باید در شرایطی‌که وضعیت کشوری بحرانی ‌است، تردد اتباع کشور را بیشتر مورد توجه و نظارت قرار داد. باید آموزش‌های لازم را به زوار خود داد و از هر جهت مواظبشان بود چرا که دشمن روبرو از جنس القاعده است. در این شرایط سخت باید ستادی در وزارت خارجه برای حفاظت از جان اتباع ایرانی تشکیل شود.

سفر به کرکوک ونقض حاکمیت عراق

کارتون فیروزه مظفری، اعتماد

کارتون فیروزه مظفری، اعتماد

حسن هاني‌زاده در مقاله ای در سفر احمد داوود اوغلو وزیر خارجه ترکیه را به شهرکرکوک عراق بدون هماهنگی با دولت مرکزی عراق نا دیده گرفتن استقلال، حاکمیت وتمامیت ارضی عراق دانسته و نوشته این سفر در حالی صورت گرفت که اوضاع منطقه به‌ویژه شرایط سوریه واحتمال گسترش بحران این کشور به همسایگان سوریه نیاز به همکاری و همگرايی کشورهای منطقه دارد. استفاده از برگ برنده کردها در بازی بحران سوریه نه تنها برای ترکیه بلکه برای کشورهای منطقه خطرآفرین وبحران‌زاخواهد بود.

به نظر نویسنده: هدف احمد داوود اوغلو که بنیانگذار نظریه «امپراتوری عثمانی مدرن» به‌شمارمی‌رود ایجاد شکاف وتقابل میان کردهای عراق با کردهای ترکیه وسوریه است. اخیرا گروه‌های تروریستی وهابی و سلفی سوریه که از عربستان، آمریکا و قطر دستور می گیرند قصد حمله به استان کرد نشین قامشلی سوریه را داشتند که با مقاومت مردم این استان مواجه شدند. از سوی دیگر مبارزان مسلح «پ.ک.ک» که سالها برای کسب حقوق مشروع ومساوی با سایر شهروندان ترک ،علیه دولتهای ترکیه مبارزه می کنند کردهای سوریه را به همکاری با دولت مرکزی این کشور تشویق کرده اند.

نویسنده در مقابل مدعی شده کردهای ترکیه که بیش از 20 میلیون نفر از جمعیت ترکیه را تشکیل می دهند دهها سال است که برای رفع تبعیض و کسب آزادی های فردی واجتماعی مبارزه می کنند و نتیجه گرفته همگرايی کردهای سوریه وترکیه به‌طورطبیعی دولت رجب طیب اردوغان را به شدت نگران کرده زیرا هدف ترکیه تحریک قومیت های سوریه برای سرنگونی دولت بشار اسد و تشکیل یک دولت دست نشانده در سوریه است.

پول و ارزهای و سیاست های گذرا

محمودرضا خواجه‌نصير در مقاله ای در نوشته بازار ارز ما دچار آشفتگي شده است و اين نقايص تا زماني كه مشكلات اعم از جو رواني و نگراني‌هاي حاكم بر فضاي اقتصادي كشور، عدم تعادل عرضه و تقاضا و افزايش سفته‌بازي از بين نرود، وجود دارد و وضعيت حاد‌تر نيز مي‌شود. نبود تمركز و تشكل در اين موارد بيشتر خود را نشان مي‌دهد و در نتيجه تغييرات غيرعادي و نوسانات بازار تاثيرات گسترده‌اي را بر كل اقتصاد جامعه و وضعيت تورم و معيشت مردم برجاي خواهد گذاشت.

به نظر نویسنده اقتصاددان بايد فضايي برای اين بازار طراحي شود تا نيازهاي تخصصي را شناسايي و قيمت‌گذاري‌ها را سامان دهد. به نظر مي‌رسد چنين بازاري با ايجاد تسهيلات براي فروش ارز خصوصا براي صادر‌كنندگان و از سوي ديگر خريد و تامين ارز براي وارد‌كنندگان و كساني كه مي‌خواهند از خدمات خارجي استفاده كنند، مي‌تواند بسياري از مشكلات سر راه صادر‌كنندگان و وارد‌كنندگان را بردارد.

مطمئنا چارچوب چنين كاري بايد دقيق و حساب‌شده باشد اما مساله مشخص اين است كه فروشندگان ارز در قالب گواهي‌هاي ارزي يا مستنداتي كه به هر ترتيب مويد دارايي ارزي اشخاص است اقدام به عرضه ارز كنند و متقاضيان خريداري كنند. چنين بازاري اگر فعال شود و شكل بگيرد و فعالان ارزي در آن فعاليت كنند، قيمت‌هاي قابل اتكاتر خواهد بود. در نتيجه مي‌توان گفت يكي از اهداف راه‌اندازي بورس ارز كاهش شكاف موجود بين نرخ ارز مرجع و ارز در بازار آزاد است تا سفته‌بازي در اين حوزه از بين برود و بتوانيم با يك بازار هدفمند و قيمت‌هاي ثابت مواجه باشيم.

اما مهدي تقوي در مقاله ای در نوشته اقتصاد مقاومتي به اين دليل مطرح شده كه پيش‌بيني مي‌شود وضعيت ارزي با دور جديد تحريم‌ها مختل مي‌شود. به اين معنا كه ميزان درآمدهاي نفتي حاصل از فروش نفت كاهش مي‌يابد، بنابراين بايد روي سياست‌هاي اقتصادي و ارزي تجديدنظر صورت بگيرد تا اقتصاد دچار مشكل نشود.

نویسنده تاکید کرده بنا بر اعلام دولت، در پي حذف ارز مسافرتي، پنج ميليارد دلار صرفه‌جويي صورت مي‌گيرد كه چندان زياد نيست، اما به طور كلي بانك مركزي بايد سياست‌هايي را اتخاذ كند كه اقتصاد اين مرحله را پشت سر بگذارد. اين اقدامات به وضع موجود كمك مي‌كند؛ چراكه هر چه بانك مركزي كمتر ارز بدهد و به عبارتي در اقتصاد ارز كمتري خرج شود، مي‌تواند درآمدهاي ارزي حاصل را صرف ورود كالاهاي اساسي و مواد اوليه و دارو كند و در پي چنين اقدامي، ارز دولتي صرف ورود اجناس چيني نمي‌شود.

به نوشته این کارشناس پولی و بانکی در واقع با اقتصاد مقاومتي بايد سعي كرد تا وابستگي از نظر كالا و خدمات به خارج از كشور كمتر شود. اين در حالي است كه اگر اولويت‌بندي در ارائه ارز صورت نگيرد و توليدكننده‌ها با ارز با قيمت آزاد نهاده‌هاي خود را از خارج وارد كنند، قيمت‌ها بالا مي‌رود و به علاوه، اگر برخي كالاها مانند دارو، وارد كشور نشود، مشكلات فراواني ايجاد مي‌شود.

روزنامه در سرمقاله خود به انتقاد از طرح تازه عده ای از نمایندگان مجلس پرداخته و آن را نمونه‌اي از اشتباهات رايج چند سال اخير در مورد جايگاه و كاركرد بانك در اقتصاد خوانده است.

به نوشته این مقاله در اين نگاه، بانك تنها به عنوان صندوقي كه منابع به آن تزريق و سپس توسط آن توزيع مي‌شود، تعريف مي‌گردد كه كاركرد آن نيز به ابزاري براي تجميع و توزيع پول فروكاسته شده است، حال آنكه بانك به عنوان يك بنگاه اعتباري و پولي در جايگاه و تعريف صحيح خود، يك واسطه وجوه است كه عمده‌ترين كاركرد آن تجهيز منابع مالي است. دقت در اين نكته ظريف بسيار لازم است كه تجميع با تجهيز منابع مالي در عين شباهت ظاهري بسيار متفاوتند؛ بنگاه تجميع كننده منابع مالي در واقع صندوقي است كه منابع مالي مورد نياز براي حوزه‌اي خاص توسط متولي صندوق در آن جمع آوري و به شيوه‌اي خاص و با استفاده از شبكه گسترده صندوق به محل‌هاي تعيين شده تزريق مي‌شود.

به نوشته این روزنامه دور ساختن بانك‌ها از جايگاه خود به معناي محروم ساختن اقتصاد كشور از منابع تأمين مالي شفاف و مولد است كه پيامدهاي ناگوار فراواني نيز به دنبال دارد. چنان که درمورد بانك كشاورزي نيز به نظر مي‌رسد درصورت تصويب طرح دو فوريتي در مجلس متأسفانه شاهد تكرار همين اشتباه خواهيم بود؛ همان سرنوشت دو بانك دولتي توسعه صادرات و صنعت و معدن دچار شود كه با جدا شدن از شبكه بانكي كشور و الحاق به وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت عملاً از جايگاه يك بانك به سطح صندوق توزيع پول اين وزارتخانه تنزل پيدا كرده و كاركردهاي خود را نيز تا حدود زيادي از دست داده‌اند.

عزل مرتضوی، چه خبرست در این مملکت

کارتون علی کاشی، مردم سالاری

کارتون علی کاشی، مردم سالاری

نوشته هر چند کارشناسان حامی دولت اعلام کردند که این حکم قانونی نیست ولی علی اکبر بختیاری رئیس حوزه ریاست دیوان عدالت اداری اعلام کرد: دیوان عدالت بر اساس ماده 45 دیوان عدالت اداری عمل خواهد کرد. بر اساس این ماده قانونی هرگاه پس از انتشار رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در روزنامه رسمی کشور، مسئولان ذیربط از اجرای آن استنکاف نمایند به تقاضای ذینفع یا رئیس دیوان و با حکم یکی از شعب دیوان، مستنکف به انفصال موقت از خدمات دولتی از سه ماه تا یک سال و یا پرداخت جزاء نقدی محکوم می‌شود.

گفته های بختیاری در حالی است که صبح امروز روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران رای دیوان عدالت اداری را منتشر کرد و این بدان معناست که قانونا سعید مرتضوی از فردا دیگر رئیس تامین اجتماعی نیست.

به نوشته این روزنامه بر اساس یکی از آرای دیوان عدالت اداری که به امضای حجت الاسلام محمد جعفر منتظری رئیس دیوان عدالت رسیده است آقای سعید مرتضوی باید بر اساس قانون با حداقل مدرک کارشناسی ارشد و پنج سال سابقه مفید در رشته های تخصصی آمده در رای دیوان باشد که نامبرده با رشته کارشناسی حقوق نمی تواند در این پست فعالیت کند.

محمد حسین جعفریان در مقاله ای در اشاره کرده مشاهده رفتار برخي مسئولان در اين شرايط كشور، واقعاً آدم را متحير مي‌كند. به تعبير دقيق مملكت الان در يك «پيچ تاريخي» است و بيش از هر زمان نياز‌مند آرامش، وحدت و پر‌هيز از خود‌زني‌هاي بي‌نتيجه. با اين حال هر روز دولتمردان مردم را با نگراني و جنجالي تازه رو‌به‌رو مي‌كنند.

نویسنده مثال زده که از چند ماه مانده به المپيك كه معلوم نيست با چه نيت و چه فايده‌اي، موجي از جابه‌جايي‌ها در فدراسيون‌هاي ورزشي شروع شد، مديراني بر‌كنار شدند كه قبلاً خود همين آقايان با سلام و صلوات آورده بودند‌شان. اين جنجال فروكش نكرده، پروژه سينمايي لاله افتاد سر زبان‌ها. هر چه دلسوزان سينمايي مملكت مي‌گويند بودجه چند ميلياردي را كه از جيب دولت مي‌خواهيد به اين فيلمساز ايراني ساكن امريكا و هاليوودي بدهيد به چهار‌ تا جوان مستعد بدهيد. لااقل صرف موضوعات مهم‌تر كنيد.

و خلاصه مقاله جوان تاکید کرده يكي ديگرش همين جنجال آقاي مرتضوي! انگار فقط ايشان از آسمان افتاده‌اند پايين براي رياست سازمان تأمين اجتماعي! از قبل هم دعوا و قول شرف و كلي بگير و ببند بود. خوب اين نشد يكي ديگر پدر‌جان! چرا اينقدر با اعصاب مردم و ۳۰ ميليون عضو بيمه اجتماعي بازي مي‌كنيد. تازه خوب است به شما سفارش كرده‌اند دعوا نكنيد. دعوا مي‌كنيد رسانه‌اي‌اش نكنيد.

محاسبه دکتر، و به حرف آمدن برادر ساکت سابق

در مقاله ای نوشته احمدي نژاد، زماني در پاسخ به انتقادي گفته بود که او خودش مهندس است و اهل حساب و کتاب. حالا بر اساس همان حساب و کتاب، تعداد نامه‌هاي روزانه را در تعداد روزهاي سال ضرب مي‌کنيم. عدد به دست آمده، قابل توجه است: ده ميليون و 950 هزار نامه در سال !ضرب اين عدد در تعداد سال‌هاي رياست جمهوري احمدي نژاد،مي‌شود 76 ميليون و 650 هزار نامه، يعني بيش از همه جمعيت ايران ! به عبارتي از نوزاد يک روزه تا پيران بالاي 100 ساله، به طور ميانگين و سرانه، بيش از يک نامه به رئيس جمهور نوشته‌اند!

نقد دیگر این روزنامه این است که: آيا اين تعداد نامه نشانه سوء تدبير و سوء مديريت در سطح دولت نيست که هر سال، حدود 11 ميليون نفر کارد به استخوانشان مي‌رسد و کارشان در سيستم اداري حل نمي‌شود و نهايتاً دست به دامن شخص اول قوه مجريه مي‌شوند؟!آيا در يک سيستم سالم و کارآمد اين همه نامه مردمي و درخواست و تقاضا وجود دارد؟

در بخش ديگري از اين گزارش با اشاره به اظهارات احمدي نژاد که گفته «عده اي در داخل همه فشار دشمن و تبعات آن را به گردن دولت مي‌اندازند و تصور مي‌کنند، فرصتي ايجاد شده که بتوانند دولت را مورد هجمه قرار دهند، نوشته البته در اين که برخي انتقادات منصفانه نيست، ترديدي وجود ندارد ولي سوال تاريخي اين است که چه کسي فضاي تهمت را در کشور ترويج کرد؟

در نهایت مردم سالاری نوشته چگونه است که خود احمدي نژاد مي‌تواند تقصير کاستي‌هاي زمان دولت‌هاي قبلي را متوجه کابينه‌هاي پيشين کند ولي اگر کسي در نقد کاستي‌هاي دولت خودش حرفي بزند، لابد دارد تهمت مي‌زند و بايد کلي هم خوشحال و منت کش دولت باشد که جوابش را نمي‌دهد؟!»

در حالی که روزنامه ها از ظهور و به حرف آمدن رحیم مشائی خبر داده اند محمدحسين روانبخش در ستون طنز نوشته يکي سالي بود که ساکت بود و غيبت داشت و قيافه اش را کسي نمي‌ديد؛ اما دوباره فيلش ياد هندوستان کرده و شروع به حرف زدن کرده و بعيد نيست دوباره قيافه اش را هم در صدا و سيما مشاهده کنيم! تازه‌ترين خبري که از وي وسط اخبار پرت شده و روز گذشته توانست بار ديگر او را به خاطر همه بياورد، اين بود که او با دفاعي تمام قد از دولت، خودش را مطرح کرد!

نویسنده با نقل جملاتی از رییس دفتر رییس جمهور نوشته اين برادر نشان داد که در دوران خانه نشيني 11 روزه... نه ببخشيد 11 ماهه خويش، نشسته فکر کرده و فکر کرده و به اين نتيجه رسيده که بايد از دولت طرفداري کند و علتش هم معلوم است: بر اساس حرف هاي بالا ، او فکر مي کند تشويق دولت، تشويق خود او هم هست و حالا که در اين يک سال خانه‌نشيني هيچ آدم حسابي اي اصلا يادش نيفتاده که وي غايب است، چه برسد به اينکه او را تشويق کند، خودش دست به کار شده و خودش با شدت هر چه تمامتر خودش را تشويق مي‌کند و اصلا هم به روي مبارک نياورده که ممکن است مصداق ضرب‌المثل «عروس تعريفي» شود!

در انتهای طنز مردم سلاری آمده: بخش ديگري از حرف‌هاي اين برادر آنقدر جالب و قابل تقدير است که همه سوتي‌هايش را مي‌توان ناديده گرفت. وي با بيان اين‌که بسيار مناسب است که انسان‌ها، بخاطر نقص‌هايي که در کارهاي خود نسبت به هم داشته‌اند از يکديگر عذرخواهي کرده و حلاليت بطلبند. چنين حرفي از مجموعه دولتي که زير بار هيچ مشکلي حتي در حد گراني مرغ هم نمي رود کلا بعيد است.

کارتون روز

کارتون حسن کریم زاده، شرق

کارتون حسن کریم زاده، شرق





:: برچسب‌ها: سیاه , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 240
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 مرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: